NA BUČAH SO SLAVILI

Sobotno popoldne je na Bučah minilo v znamenju proslavljanja in zabave, kajti svojemu namenu so uradno predali novo parkirišče in prostor za vadbo ob gasilskem domu. Ob tem slovesnem dogodku so pripravili še gasilsko tekmovanje z ročno brizgalno ter tekmovanje v vleki vrvi med posameznimi gasilskimi društvi.

več preberite v tiskani izdaji

NOGOMET – ŠOLA ZA ŽIVLJENJE

V preteklih letih je sekcija velikega nogometa delovala v okviru Športnega društva Imeno. Ker je ta sekcija močno prevladovala in je v takšni obliki, kot je bilo organizirano športno društvo, prišlo do nesoglasij pri prevzemanju odgovornosti, so v društvu sklenili, da ga razdelijo na dva dela. Tako je spomladi nastalo novo društvo, Nogometni klub Imeno, ki vso svojo energijo usmerja v nogomet in delo z mladimi.

več preberite v tiskani izdaji

PRAZNIK OBČINE BISTRICA OB SOTLI

Praznovanje občinskega praznika v Bistrici ob Sotli so zaznamovali številni uspehi, doseženi s skupnimi močmi vseh občanov in vseh generacij. Zasluge zanje imajo zagotovo tudi letošnji nagrajenci, ki so vsak po svoje s svojimi dejanji krepili prepoznavnost občine. Na slavnostni seji so jih nagradili s plaketo, priznanjema in denarnimi nagradami. Veliko lepih besed o delu občine so izrekli še prisotni gostje, ki so navdušeni spremljali tudi kulturni program, ki je bil tokrat zaznamovan z glasbo in čudovitimi glasovi mladih pevk.

več preberite v tiskani izdaji

PETROV SEJEM

Lepo nedeljsko vreme, množica obiskovalcev ter dobro sejemsko vzdušje je zrcalna podoba minulega Petrovega sejma v Bistrici ob Sotli. Ponudba tradicionalnega šempeterskega sejma, s katerim Občina Bistrica ob Sotli zaključuje osrednje dogajanje ob občinskem prazniku, je bila zares pestra.

več preberite v tiskani izdaji

ŠOKASTIČEN ODKLOP

Večer pred dnevom državnosti so hipodrom Imeno zasedli KŠŠO-jevci, zasedba Help, Nina Pušlar, Tony Cetinski in zasedba Captains Gang ter vsi ljubitelji tovrstne glasbe, ki jih dež ni zmotil in so se prišli zabavat na že 9. ŠOK odklop, ki ga je organiziral Klub študentov šmarske regije in Obsotelja.

več preberite v tiskani izdaji

NA PRANGER Z NJIM!

Preteklo soboto se je Pilštanj odel v srednjeveško podobo in se podal na razburljivo potovanje v svojo barvito preteklost. Iz stare skrinje spominov so Pilštanjčani, ki v letošnjem letu praznujejo 610-letnico svojega trga, potegnili že dolgo pozabljene običaje, obudili srednjeveško zapuščino in organizirali 17. Prangerjado, dogodek, ki združuje kraje po vsej Sloveniji, kjer je še dandanes moč najti pranger – sramotilni steber.

več preberite v tiskani izdaji
pepper time pepper time kullanımı pepper time pepper time nasıl kullanılır biber hapı