Nagovor odgovorne urednice

Lokalni časopis OKo Občin Bistrica ob Sotli, Kozje in Podčetrtek smo skupaj s podporo omenjenih treh občin in bralcev, ki so ga takoj po prvi številki vzeli za svojega, začeli ustvarjati v februarju leta 2009.

Poimenovali smo ga OKo, kar pomeni Obsotelje in Kozjansko. Beseda oko ima več pomenov in je hkrati simbol pravičnosti, iskrenosti, razsodnosti, razgledanosti, intelektualnih zaznav, notranjega videnja in modrosti. Predstavlja bistrega človeka, ki realno gleda na svoje sposobnosti, ali predstavlja opazovalca. V staroegipčanski zgodovini zasledimo Horusovo oko kot simbol zaščite in moči. Delovanje očesa je zelo podobno delovanju dobrega avtomatskega fotoaparata, kar se še posebej pokaže pri novinarskem in uredniškem delu, saj je zelo pomembno imeti dobro oko na pravem mestu.
Vseskozi je bila naša želja, da se v našem skupnem časopisu najde prav vsak občan Občin Bistrica ob Sotli, Kozje in Podčetrtek. Trudimo se obveščati prav o vsem, kar se je dogaja, seznanjamo z novostmi, o tem, kaj se načrtuje, kaj se bo gradilo, kaj zanimivega počne sosed …
Gradiva nam do sedaj ni še nikoli zmanjkalo. Nasprotno, že konec leta 2009 smo spoznali, da je čas, da časopis OKo prerase v tednik. Slednji vsak dan znova dobiva širši krog bralcev, saj danes pokrivamo že več kot 50 % gospodinjstev v naših treh občinah, veseli pa smo, ker že presegamo meje in imamo veliko bralcev tudi iz drugih bolj ali manj oddaljenih krajev.
Naša zaveza je bila, je in bo ostati zvesti bralcem, ki naš časopis prebirajo, jim prisluhniti, jih obveščati ter se truditi, da bo časopis vsak teden, ko ga bodo dobili v roke, dosegel in presegel njihova pričakovanja.Zdenka Ivačič, odgovorna urednica